Menu:

Ultimele Stiri:

Programul Slujbelor 2024

Vezi pe larg ...

Programul Slujbelor

 

ÎN DUMINICI

ÎN SARBATORILE  DE PESTE SAPTAMÂNA

PROGRAMUL SERVICIILOR DIVINE

CÂTEVA ÎNDRUMARI NECESARE PENTRU SAVÂRSIREA SERVICIILOR DIVINE

 

# ÎN DUMINICI

Pentru simplificare, repetam aici anuntul de pe prima pagina a site-ului nostru, acela ca în biserica ortodoxa româna “Învierea Domnului” din Saarbrücken, se savârseste cultul divin public, Utrenia (partial) si Sfânta Liturghie, în fiecare a doua si a patra duminica din luna - precum si la sarbatorile mari - începând cu ora 10. Serviciul divin duminical se termina în jurul orei 12.00 atunci când nu sunt alte evenimente (Botezuri, Parastase, etc.). Daca un enorias doreste sa-si serbeze onomastica sau aniversarea nasterii, sindrofia ce urmeaza se va face numai dupà terminarea Serviciului divin public (adica dupa Botez sau Parastas...).

Pentru urgente, daca preotul nostru este absent, va puteti adresa preotilor celor mai apropiati din Vicariatul nostru: Radu Constantin MIRON, Brühl, tel. 02232 - 22185, sau 02232 - 47686; Viorel MEHEDINTU, Frankfurt - Neckargemünd, tel. 06223 - 72427; Sorin PETCU, Freiburg - Müllheim, tel. 07631 - 14829.

Pentru Sfânta Taina a Spovedaniei (Marturisirii) se poate organiza Slujba Vecerniei cu Priveghere si cu citirea Molidvelor de iertare, sâmbata seara, în ajunul duminicilor în care se savârseste Sf. Liturghie la Saarbrücken. Datorita faptului ca o asemenea celebrare necesita o serie de demersuri de ordin administrativ este de dorit ca cei ce o solicita sa fie foarte motivati (cel putin 3 persoane). Pentru mai putin de trei persoane preotul se poate deplasa la domiciliul solicitantului, la cerere, la orice ora din zi sau din noapte.

Tinand cont ca în duminici, dupa Sfânta Liturghie, sunt oficiate parastase, botezuri sau slujbe de multumire cu ocazia zilei onomastice sau aniversare, credinciosii sunt rugati sa se anunte din timp preotului paroh la tel. fix: 0033/388379693, tel. mobil: 0033/682757207 sau, eventual, prin E-mail: v.molnar@hotmail.fr, pentru rezervare sau pentru pregatirea celebrarii acestor evenimente.

 

# ÎN SARBATORILE  DE PESTE SAPTAMÂNA

Acestea pot fi praznice împaratesti, sarbatori în cinstea Maicii Domnului si a unor sfinti mari (cu tinere) ce se praznuiesc în cursul saptamânii, cu Sf. Liturghie. Nu le mai mentionam aici, ele fiind cunoscute din calendarul bisericesc (însemnate cu rosu) pus la îndemâna tuturor credinciosilor, anul acesta în trei formate: de buzunar, de perete si o editie de lux. Deocamdata nu le putem cinsti prin serviciu divin public, în biserica, asa cum s-ar cuveni. De aceea va îndemn sa fiti cu ochii pe calendar si într-o astfel de sarbatoare sa aprindeti candela sau o lumânare, sa deschideti cartea de rugaciuni sau Ceaslovul si sa cinstiti ziua evitând orice activitate care ar putea întina acest timp sfânt.

Facem doar mentiunea ca preotul-paroh slujeste la biserica ortodoxa "Sfântul Ioan Casianul" din Strasbourg o buna parte din sarbatorile din cursul saptamânii.

Credinciosii ortodocsi români din Saarbrücken si împrejurimi aflati în vizita la Strasbourg, care vor sa ia parte la o slujba sau alta ce se vor oficia în cursul zilelor din saptamâna, de peste an, sau cei care au o intentie de pomenire la un asemenea soroc, sunt rugati sa ia legatura, pentru mai multe detalii, cu preotul-paroh.

 

# PROGRAMUL SERVICIILOR DIVINE de la Parohia Ortodoxa Româna din Saarbrücken AD 2023:

 

În biserica ortodoxa româna “Învierea Domnului”, Deutschherrenkapelle, Pfählerstr. 2, 66117 SAARBRÜCKEN, se savârseste cultul divin public, Utrenia (partial) si Sfânta Liturghie, în fiecare a doua, a patra si a cincea duminica din luna - precum si la sarbatorile mari - începând cu ora 10.00.

Serviciul divin duminical se termina în jurul orei 12.00, atunci când nu sunt alte evenimente (Botezuri, Parastase, etc.).

 

 

VICARIATUL PAROHIILOR ORTODOXE ROMÂNE

PROGRAMUL - AD – 2024

BISERICA ORTODOXA ROMÂNA “ÎNVIEREA DOMNULUI”

Deutschherrenkapelle, Pfählerstr 2, 66117 SAARBRÜCKEN

(Pentru PARKING: str. Hinter dem Deutschhaus 66117 Saarbrücken)

Tel. 0049/15903766718

Gottesdienste der rumänisch-orthodoxe Kirchengemeinde „Auferstehung Christi“ in der Deutschherren-Kapelle AD 2024

 

 

 

CONTACT :

e-mail: v.molnar@hotmail.fr

Tel. Preot: 0033/3 88 37 96 93

Mobil: 0033/6 82 75 72 07

Mobil GERMANIA: 01590/3766718

www.orthodoxie-saarbrucken.org

Pentru parcare recomandam str. Hinter dem Deutschhaus

 

 

 

 

CONTACT

Adresa bisericii: Pfähelerstr. 2

Tel. Preot: 0033/388379693
Mobil: 0033/682757207
Tel. special GERMANIA: 01590/3766718

http://www.orthodoxie-saarbrucken.org

Email: v.molnar@hotmail.fr

 

IMPORTANT:

Serviciul divin duminical se terminà în jurul orei 12.30 atunci când nu sunt alte evenimente (Botezuri, Parastase, etc.).

 

 

# CÂTEVA ÎNDRUMARI NECESARE PENTRU SAVÂRSIREA SERVICIILOR DIVINE

# La savârsirea Sfintei Liturghii , ca de altfel la toate slujbele bisericesti, Va rugam sa participati cu evlavie si implicare duhovniceasca cântând (pentru cei ce nu au de loc darul cântatului, fredonând sau sau, pur si simplu, rostind cu voce joasa) raspunsurile si rugaciunile serviciului religios ce se celebreaza.

Va rugam sa nu deranjati Sfintele Slujbe prin discutii inutile sau prin deplasari si miscari necuviincioase prin biserica. Ci, din evlavie fata de Dumnezeu si din respect pentru credinciosii care sunt concentrati în rugaciune, petreceti timpul rânduit pentru sfintele slujbe în liniste, pace si cu atentie sporita ca în "casa Dumnezeului celui viu".

***

# Pentru savârsirea Sfântei Taine a Botezului sunt necesare:

• lumânare;

• un prosop mare(nefolosit) de sters pruncul;

• un prosop mic si sapun pentru slujitori;

• Certificatul de nastere (copie xerox). Va rog sa adaugati pe verso, cu litere majuscule: data si locul nasterii, profesia si domiciliul parintilor si al nasilor;

• un rand de haine noi, cu care va fi imbracat copilul dupa Botez;

parintii sa fie membri ai Bisericii Ortodoxe (cu cotizatia la zi);

• nasii sa fie membri ai Bisericii Ortodoxe (cu cotizatia la zi);

• nasii sa poata rosti Simbolul credintei (Crezul);

• se va lua legatura cu preotul-paroh pentru progamare, fie la biserica dupa slujba, fie la posturile telefonice semnalate la rubrica Contact.

***

# Pentru MOLITVA ce se citeste dupa patruzeci de zile femeii care a nascut sunt necesare:

• o lumânare de cdeara curata (se poate procura de la biserica);

• prezenta "moasei" (o persoana de religie ortodoxa apropiata de familia pruncului) sau a nasei;

"Iar când se împlinesc 40 de zile, se aduce pruncul în biserica, ca se îmbisericeasca, adica sa faca început intrarii în biserica. El este adus de maica sa, fiind curatita, si fiind de fata si nasul ce l-a botezat (sau "moasa" daca pruncul nu este înca botezat)."

***

# Pentru SLUJBA CE SE FACE LA LOGODNA, se va lua legatura, din timp, cu preotul-paroh.

***

# Pentru savârsirea Sfintei Taine a Cununiei sunt necesare urmatoarele:

• mirii să fie casatoriti civil;

• Certificatul de casatorie civila (copie), adaugati: profesia si

• domiciliul mirilor; numele parintilor; adresa si numele nasilor;

• sa fie membri ai Bisericii Ortodoxe (cu cotizatia la zi);

• sa participe la o pregatire religioasa pentru primire Sfintei Taine a Cununiei:

• dialog şi spovedanie cu preotul;

• doua lumânari si verighetele;

• nasii sa fie membri ai Bisericii Ortodoxe (cu cotizatia la zi) si sa fie cununati religios (in biserica)

• sa aduca putina miere de albine sau vin cu câteva piscoturi din care vor gusta mirii.

***

# Pentru SLUJBA LA A DOUA NUNTA ce se savârseste când amândoi mirii au mai fost casatoriti o data, se va lua legatura, din timp, cu preotul-paroh (cel putin cu un ragaz de doua luni pentru obtinerea "divortului bisericesc" si a binecuvântarii episcopului locului).

***

# Pentru NUNTA de ARGINT (25 de ani), NUNTA de AUR (50 de ani), NUNTA de PLATINA (60 de ani) sau NUNTA de DIAMANT (75 de ani de împreuna vietuire) - ceea ce este o situatie cu totul rara - se va lua legatura cu preotul-paroh.

***

# Pentru SLUJBA DE MULTUMIRE cu ocazia ANIVERSARIINASTERII sau a ONOMASTICEI, se va lua legatura, din timp, cu preotul-paroh.

***

# Pentru savârsirea SLUJBEI SFÂNTULUI MASLU - Sfintei Taine a Maslului, sunt necesare urmatoarele:

• un vas cu faina de grâu si în mijlocul lui o candela cu undelemn curat;

• lumânari de ceara curata (se pot procura de la biserica);

• tamâie (se poate procura de la biserica);

• "Aceasta Sfânta Taina este folositoare tuturor crestinilor bolnavi de boala trupeasca sau sufleteasca, caci le da tamaduire trupului si iertare sufletului. Pentru aceasta se cuvine preotilor sa sfatuiasca pe toti crestinii, care vor cere a li se savârsi aceasta Taina, ca mai întâi sa-si cerceteze cugetul si sa se marturiseasca la duhovnic. Aceasta Sfânta Taina se poate savârsi în biserica sau în casa solicitantului."

• "Undelemnul si faina de la maslu, pe care credinciosii le iau acasa, sa se pastreze la loc sfintit, ca sa nu se pângareasca, prin necinste si calcare, <<acelea peste care a umbrit puterea lui Dumnezeu, s-a chemat numele Lui si care s-au pecetluit cu semnul Sfintei Cruci>>, cum bine graieste Sfântul Simion al Tesalonicului, în una din cartile sale."

***

# Pentru PARASTAS sunt necesare:

• pâine (colac) si vin (obligatoriu);

• coliva (facultativ);

• lumânari de ceara ce vor fi distribuite participantilor (se pot procura de la biserica);

• prinoase de bucate (gustari) ce vor fi distribuite participantilor dupa slujba (facultativ).

"Se cuvine a sti ca SLUJBA PARASTASULUI se face neschimbata pentru cel raposat la 40 de zile, la 3 luni, la 6 luni, la la 9 luni si apoi din an în an pâna la al saptelea an." "Iar pomana sa o facem cu dragoste si cu râvna, nu pentru ochii lumii, sau din sila."

***

# Pentru PANIHIDA sau Rânduiala ce se savârseste pentru pomenirea mortilor la 3 zile, la 9 zile si la 3 saptamâni de la ziua mortii, se va lua legatura, din timp, cu preotul-paroh.

***